Leeuwarder Courant NazomerFair met bomvol activiteitenprogramma

Oentsjerk - De Leeuwarder Courant NazomerFair keert op zaterdag 15 en zondag 16 september terug naar het eeuwenoude Landgoed Stania State in Oentsjerk. De fair vormt ook dit jaar de ultieme kickstart van de herfst.

De specialisten halen alles uit de kast en nemen de mooiste producten op het gebied van wonen, lifestyle, mode en food met zich mee. Samen met een bomvol activiteitenprogramma vormt de fair een populair buitenfeest voor jong en oud. De Leeuwarder Courant NazomerFair wordt jaarlijks bezocht door ruim 8.000 bezoekers.

Nieuwe en verrassende activiteiten vormen de basis van de NazomerFair, maar uiteraard maken een paar succesnummers van vorig jaar een comeback. Wat te denken van de Oranjekoek, de verkiezing voor de beste bakker is alweer in volle gang én de ontknoping keert terug naar de fair. Dit jaar presenteert de Leeuwarder Courant naast de verkiezing, in samenwerking met de deelnemende bakkers, een mega Oranjekoek. Bezoekers kunnen hier tijdens de fair een stuk van kopen. Een ander ‘vertrouwd gezicht’ is Wonen&Co met haar eigen plein, omringd door diverse woonexperts en toffe workshops als ‘maak je eigen vetbollen’ in de centrale tent.

Uiteraard zijn er ook een heel aantal nieuwe activiteiten en gezichten toegevoegd aan het programma. Zo rijden de dames van De Mobiele Zeefdrukkerij hun pop-up wagentje naar Oentsjerk. Bezoekers kunnen hun eigen shirt meebrengen om het te voorzien van een toffe zeefdruk. Ook nieuw dit jaar is de komst van ‘De Noorderling’, waar je het ultieme Friese, Groningse en Drentse speciaal biertje kunt proeven. Verder spelen op maar liefst drie verschillende spots de huisartiesten van de NazomerFair en zijn er leuke activiteiten voor de kids.

De Leeuwarder Courant NazomerFair is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt €7,50 per persoon. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis naar binnen. Op vijf loopminuten is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en brengt de paardentram je binnen een paar minuten naar het fairterrein. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. Het evenement is, in verband met de grindpaden, lastig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.