Blaffende honden houden buurtbewoners wakker en ander kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - Een hardleerse 23-jarige Leeuwarder is gisteren voor de tweede keer aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs op de scooter. Hij krijgt een proces-verbaal, bij een derde aanhouding volgt inbeslagname van de scooter.

Bewoners van de Papaverstraat werden afgelopen nacht wakker gehouden door blaffende honden. De eigenaar van de honden was niet thuis, waarop telefonisch contact werd opgenomen. De 21-jarige eigenaresse was op een feestje en wilde niet gelijk naar huis komen. Ze heeft een proces-verbaal gekregen.

De politie is daarnaast afgelopen nacht meerdere keren uitgerukt voor het forceren van een woning nadat thuiszorg deze niet kon betreden. Een 91-jarige bewoonster van De Dolf is afgelopen nacht gevallen waarop de politie haar voordeur moest forceren. Een 63-jarige vrouw wonende aan de Amelandhof is eveneens ten val gekomen afgelopen nacht. De politie wist de deur open te krijgen waarop het ambulancepersoneel de vrouw kon helpen. Ten slotte gebruikte een oudere man uit Jirnsum afgelopen nacht de hulpknop. Thuiszorg kon geen contact krijgen en de woning was afgesloten, waarop de agenten een raam insloegen om toegang te forceren. Aan de man werd eerste hulp verleend en de ambulance is ter plekke gekomen.