Inschrijven voor Grouster Zeilmarathon

GROU - De Grouster Zeilmarathon wordt zaterdag 12 oktober georganiseerd. Deze uitdagende tocht over de wateren rond Grou staat voor de zesde keer op de agenda.

Dit jaar waait er een frisse wind door de Grouster Zeilmarathon. De aankomende editie heeft namenlijk een geheel vernieuwde route, gericht op de echte zeiler. De route bevat bredere vaarwegen, meer open zeilwater en een tal van tactische keuzes die de wedstrijd spannend zullen maken tot het eind.

De route start als vanouds op het Pikmeer bij Grou. Vanuit daar zetten we koers door de Tijnje, langs Pean richting Akkrum. Het bikkelen kan beginnen. In Akkrum is volop mogelijkheid tot peddelen, jagen en bomen. Ook de mast zal hier gestreken moeten worden. Met Akkrum in de start van de marathon hebben we het zwaarste gedeelte gehad. Na Akkrum blaast de wind ons verder richting de Terkaplesterpoelen Waarna we wederom koers zetten richting Akkrum. Via de Wijde Ee koersen we richting de Alde Feanen en vervolgen we onze weg richting de Veenhoop. Wanneer we de Veenhoop gepasseerd zijn volgen er enkele tactische keuzes in de route afhankelijk van de wind. Vanaf hier is de finish in zicht. De laatste kilometers liggen voor de boeg. De finish zal weer plaatsvinden in de kom bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum Grou.

Zin in een dag vol plezier, wind, zeilen en sportieve rivaliteit? Geef je dan op via de website: www.grousterzeilmarathon.nl. Hier vind je ook alle overige informatie. Houd ondertussen de sociale kanalen, Facebook en Instagram, in de gaten voor meer nieuwtjes en weetjes. Wacht niet te lang met je opgave, want voor je het weet is het 12 oktober en klinkt het startschot.