Inschrijven voor Grouster Zeilmarathon

Grou - De Grouster Zeilmarathon wordt zaterdag 13 oktober georganiseerd. Deze uitdagende tocht over de wateren rond Grou staat voor de vijfde keer op de agenda.

De Grouster Zeilmarathon is een initiatief van watersportvereniging KWV Frisia in samenwerking met de Wergearster Wettersport Feriening, IJs en Zeilvereniging De Krúswetters en AWS Eendracht. 

Er kan gevaren worden in elke zeilboot die tot de 'categorie open zeilboot' behoort en voorzien is van een strijkbare mast. Door gebruik te maken van een internationaal gehanteerde handicapformule zal de daadwerkelijke gezeilde tijd omgerekend worden (berekende tijd = zeiltijd x 100 : SW). Zo kan elk schip kans maken op de eerste prijs en de juiste uitslag in het klassement. De route is ongeveer 42 km lang en zal gevaren worden op de wateren van Grou en de omliggende dorpen.

De start is om 8.00 uur vanuit Grou via de staande mastroute naar Wergea en Warten om vervolgens via de kruiswateren voor Eernewoude rechtsaf te slaan richting de Folkertsleat. Na dit mooie natuurgebied doorkruist te hebben vervolgt de tocht zich via de Folkertsleat, Grêft richting de Ie. Aan het einde van de Ie linksaf bij Pean richting Akkrum. Vanuit Akkrum retour naar Grou via Pean en het Pikmeer. De finish is na ca. 42 km bij het Zeilcentrum in Grou. (Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route gewijzigd worden.) Na de finish zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het Zeilcentrum en kan er gebruik gemaakt worden van een buffet. Na de prijsuitreiking die tot ongeveer 21.00 duurt is er een afsluitend feest in het Zeilcentrum. Aldaar kan er nagenoten worden  van een mooie zeildag onder het genot van livemuziek.

Inschrijving
De startvolgorde per klasse (vrije/dames/valken) wordt bepaalt op basis van volgorde van inschrijving. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.grousterzeilmarathon.nl

Startvolgorde van de verschillende klassen is:
Vrije klasse, dames/valken groep 1, valken groep 2, valken groep 3.