Eerste Grouster jaarzeilprijs uitgereikt

Leeuwarden - Wie zich - voor het eerst - tot de beste zeilers op Grou mogen rekenen werd het afgelopen weekend duidelijk na de 158ste Hardzeildagen of Merkewedstrijden.

KZV Oostergoo, KWV Frisia, GWS en WV De Meeuwen - allen wedstrijdzeilend op Grou - en Stichting Zeilcentrum Grou introduceerden, in samenwerking met Rabobank Heerenveen en Meat&Eat Zeilcentrum Grou, dit jaar de Grouster jaarzeilprijs.

Wie zich de beste zeilers op de Pikmar en de Ee’s mogen noemen werd bepaald aan de hand van de uitslagen van de Voorjaars-, Pinkster-, Oostergoo en Merkewedstrijden. In het weekend van 8 en 9 september werd duidelijk wie de winnaar(s) is (zijn) geworden. De strijd ging tussen GWS-schouw, 12-voetsjol en 30m2-zeilers. En er waren nog veel kanshebbers voor de prijs voor de start van Merkewedstrijden. Erik van der Meer, zeilend in een 12 voetsjol, werd uiteindelijk winnaar en kreeg van Rabobank Heerenveen een ballonvaart aangeboden.

Naast de winnaar werd er ook een aanmoedigings- en waarderingsprijs aangeboden door Eat&Meat Zeilcentrum Grou. De zeilers Jaap Rouwé en Yelle Nusse waren bij alle vier de wedstrijden aanwezig, maar eindigden niet hoog in de klassering om mee te strijden voor de jaarprijs. Hopelijk is deze prijs een extra aanmoediging om volgend jaar weer volop mee te doen met de wedstrijden op Grou.