Wie is dé sportvrijwilliger van het jaar 2018?

Leeuwarden - Ken jij iemand die zich bij de sportvereniging altijd inzet voor anderen? Geef diegene dan nu op voor de verkiezing ‘Sportvrijwilliger van het Jaar 2018’ van de gemeente Leeuwarden.

Vrijwilligers zijn volgens bv Sport stille krachten die wel eens wat waardering verdienen. Voorheen werd jaarlijks de Leeuwarder Club Challenge (LCC) voor verenigingen georganiseerd. ,,Mede vanwege een teruglopend aantal opgaven bij de LCC, maar ook vanwege het doel dat bv Sport voor ogen heeft, is dit jaar voor een andere invulling gekozen”, aldus Sido de Schiffart, coördinator Sportontwikkeling. ,,Sportverenigingen draaien op vrijwilligers en zij zijn de onmisbare schakel om iedereen te kunnen laten sporten. Dit jaar staat niet de sporter zelf,  maar de vrijwilliger die het sporten mogelijk maakt centraal.”

Op woensdag 28 november 2018 zal een avond worden georganiseerd voor alle bestuursleden van de sportverenigingen en de vrijwilligers die zijn voorgedragen. In de voorafgaande weken zullen de door een vakjury gekozen sportvrijwilligers zichzelf voorstellen in een video en een stukje in de Huis aan Huis. Naast persoonlijke prijzen voor de genomineerde vrijwilligers, zijn er ook waardebonnen te winnen voor korting op accommodatiehuur en materialenpakketten voor de sportvereniging. Opgeven kan tot en met 1 oktober aanstaande via mailadres sportvrijwilligervanhetjaar@bvsport.nl.