Kort politienieuws

Leeuwarden - Een 23-jarige Leeuwarder heeft vrijdagmiddag op het Blokhuisplein een proces verbaal gekregen, nadat hij het messenverbod in het centrum van Leeuwarden had overtreden. De man bleek in bezit te zijn van een groot mes, dat door de politie in beslag is genomen.

Be(d)hulpzaam

De politie moest donderdagnacht uitrukken naar de Oostergoostraat in Grou, omdat een 80-jarige man uit bed was gevallen. De agenten hebben de man overeind geholpen en in bed gelegd.

Wanbetaler

Een 23-jarige verdachte zonder vaste woonplaats is donderdagavond aangehouden, nadat hij weigerde een rekening bij een horecagelegenheid aan de Voorstreek in Leeuwarden te betalen. De verdachte had voor €35,90 gegeten, maar wilde dit vervolgens dus niet afrekenen. Het bleek dat hij dit al eerder had gedaan. De politie heeft een onderzoek naar hem gestart.

Hartklachten na vluchtpoging

Aan de Snekertrekweg in Leeuwarden zijn donderdagavond twee mannen betrapt op winkeldiefstal. De buit betrof onder andere kaas. De mannen probeerden te vluchten, maar konden worden achterhaald. Een 49-jarige verdachte uit Leeuwarden kreeg hierdoor hartklachten; hij is met de ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht. De andere verdachte, een 24-jarige man (ook uit Leeuwarden), is overgebracht naar het bureau. De in het ziekenhuis opgenomen verdachte wordt later gehoord.