Kort politienieuws, waaronder ‘melding van ruzie blijkt gekrijs papegaai’

Leeuwarden - Wijkagent Esther van Minnen kreeg vrijdagavond melding van geluidsoverlast. Er was geschreeuw en gestommel te horen op een bovenverdieping. De melder was bang dat het een ruzie was.

Toen de politie bij de woning aankwam was de bewoner zich van geen kwaad bewust. Hij snapte wel waarom de melding was gedaan: hij was aan het touwtje springen als work-out en daar reageerde zijn huisdier, een papegaai, op. De papegaai maakte zoveel lawaai naar de touwtjesspringer dat de man zelf een koptelefoon op had gedaan.

Winkeldiefstal twee kant-en-klaarmaaltijden

Aan de Bilgaardpassage is een man betrapt bij het stelen van twee kant-en-klaarmaaltijden. Het gebeurde vrijdag 14 september rond half 7 ‘s avonds. De man vluchtte vervolgens weg. Mede dankzij informatie via een burgernetactie is de identiteit van de verdachte achterhaald. Hij wordt later gehoord.

Man steelt acculader

Een 36-jarige man is vrijdagavond aangehouden wegen winkeldiefstal. De man had een acculader gestolen. Het gebeurde op het Cambuurplein rond 7 uur in de avond. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Zilveren schaal uit woning gestolen

Aan de Hempenserweg is in een woning ingebroken tussen vrijdagavond 14 september 20.00 uur en zaterdagmorgen 15 september 11.00 uur. De inbreker(s) is/zijn via het raam aan de achterzijde van de woning binnengekomen. De woning is doorzocht en er is onder andere een zilveren schaal gestolen. De politie roept getuigen op contact op te nemen, door te bellen naar: 0900 8844.

Auto gestolen

Aan de Kwartelstraat in Leeuwarden is tussen 14 september 23.00 uur en 15 september 07.00 uur een auto gestolen. Het betreft een zwarte Opel Zafira, met het kenteken: 51HSF3. De politie roept mensen die de auto zien rijden te bellen naar 112. Als mensen weten waar de auto is kunnen zij contact opnemen met het algemene nummer: 0900 8844.

Rijden zonder rijbewijs

Aan de Esdoornstraat in Leeuwarden is op 14 september om 22.30 uur een 18-jarige Leeuwarder aangehouden omdat hij op een bromfiets reed zonder rijbewijs. Hij heeft een proces verbaal gekregen.

Fietser fietst op gestolen fiets

Een 24-jarige fietser bleek vanmorgen tijdens een politiecontrole op een gestolen fiets te fietsen. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De fiets is in beslaggenomen.