Asieldier van de week bij De WisseI | Staffordpup Thyra

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Thyra, een jonge hond van nu ongeveer vijf maanden oud, die nog wel enige opvoeding en training moet krijgen om een keurige huishond te worden.

Thyra is een wervelwindje! Ze vindt iedereen leuk en geweldig en weet van gekkigheid niet hoe ze zich rustig moet houden. Enig geduld is daarom nog wel nodig bij deze dame. Ondanks haar leeftijd is ze al sterk en flink lomp en daarom niet geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Die beukt ze zo om. Bezoek zal waarschijnlijk meer dan welkom zijn in huis en met evenveel enthousiasme onthaald worden.

Omdat het rastype als volwassen hond wel wat lastiger kan worden met andere honden is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat ze als volwassen hond misschien niet los kan lopen met andere honden. Maar omdat ze mensen zo leuk vindt moet dat geen probleem zijn, want wandelen aan de lijn kan ook ontzettend leuk en fijn zijn! Zorg ervoor dat ze veel uitdagingen onderweg tegenkomt, zoals geurtjes en spelletjes. Dan kan een aangelijnde hond een net zo leuke wandeling hebben als een losse hond.

Thyra is verder echt nog een puber die in huis nog wat dingetjes zal moeten leren. Zo moet het alleen thuis zijn nog worden opgebouwd, kan het zijn dat de zindelijkheid nog niet 100% is en zal ze moeten leren wat u wel en niet normaal vindt van een hond in huis.

Heeft u veel tijd en ervaring om deze jonge puber een stabiel huis  te geven? Neem dan contact op met de Wissel via 058-2664300. Bij veel aanmeldingen noteren we iedereen die interesse heeft op de lijst, na ongeveer een tot twee weken nemen we contact op met het baasje waar ze waarschijnlijk het beste op haar plek is.

Mocht u interesse hebben in een van onze andere dieren dan kunt u uiteraard ook contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.