Speciaal Edukans Café voor avontuurlijke juffen en meesters

Leeuwarden - Avontuurlijke leerkrachten, docenten en schoolleiders zijn van harte welkom bij de tweede editie van het 'World Teacher Café' van 'Edukans'. Het is dé plek om van dromen daden te maken, zo bleek tijdens de succesvolle vorige editie.

Tijdens een sfeervolle informatiebijeenkomst op maandag 1 oktober vertellen oud-deelnemers over de reis van hun leven. 

Het programma 'World Teacher' is een bijzonder professionaliseringsprogramma voor iedereen die in het onderwijs werkt. Deelname betekent een boost voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling. ,,Wederzijds leren staat helemaal centraal. Ik heb veel ideeën opgedaan die me helpen een betere docent te worden”, zegt een 'World Teacher' die in 2017 mee ging.

Oud-deelnemers geven onder meer aan dat ze minder gestrest zijn en beter zijn geworden in reflecteren en coachen. ,,Het is een unieke ervaring. Doordat je echt meedraait in het onderwijssysteem in een ontwikkelingsland worden je ogen (nog) meer geopend. Het is mogelijk om in twee weken écht een steentje bij te dragen aan het onderwijs in bijvoorbeeld Malawi”, aldus een leerkracht die meeging naar Malawi.

Jaarlijks gaan ongeveer honderdtwintig 'World Teachers' met 'Edukans' naar ontwikkelingslanden met een vijftiendaagse reis. De inschrijving voor reizen in 2019 is inmiddels geopend.

Het 'World Teacher Café' is maandag 1 oktober in NHL Stenden Hogeschool, Rengerslaan 10 en begint om 16.00 uur. Meer informatie en aanmelden via www.edukans.nl/worldteacher.