Experience Day bij WaterCampus

Leeuwarden - WaterCampus Leeuwarden opende op zaterdag 22 september zijn deuren voor het grote publiek. Het was namelijk WaterCampus Experience Day, een dag speciaal voor iedereen die altijd al eens een kijkje achter de schermen wilde nemen en geïnteresseerd is in het werk van WaterCampus.

In het Wetsusgebouw presenteerden diverse bedrijven zich, waaronder Wetsus zelf, het Centre of Expertise Water Technology (CEW), CIV Water, Wetsus Academy en de European Water Stewardship (EWS). Bezoekers konden een exclusief kijkje nemen in de laboratoria en gingen zelf aan de slag met borrelende waterproefjes. In de nieuwe WaterBar kon geproefd worden uit de watermoestuin en vertelde Vitens over de herkomst van ons kraanwater.

In WaterCampus Business Centre ‘Johannes de Doper’ was een heuse Water Escape Room gebouwd en konden bezoekers de Water Battle Game spelen. De Water Alliance en de startup bedrijven demonstreerden diverse waterinnovaties. En een geluidskunstenaar verzorgde een show van watergeluiden.

Van Hall Larenstein Hogeschool, Nordwin College en MBO Life Sciences vertelden over de ‘doorlopende leerlijn water’ en demonsteerden projecten met spannende namen als Aquaponics en Vertical Farming. Het Waterapplicatiecentrum (WAC), de proefhal voor studenten en bedrijven, was open en bezoekers konden op hun gemak rondkijken. Ook kon men roeien in doorzichtige kano’s van Wetterskip Fryslân.

Bij diverse demo’s, infostands en doe-activiteiten waren acts en voorstellingen te zien. Meer info: www.watercampus.nl/events/watercampus-experience-day