Taalspellen met anderstaligen en laaggeletterden

Leeuwarden - Ruim zestig taalcursisten van FC Extra, onderdeel van het Friesland College, kwamen tijdens het Festival van het Leren op een bijzondere manier in aanraking met de Nederlands taal.

De cursisten - inburgeraars en laaggeletterden - kregen vandaag van hun docenten en coaches een enerverende en superactieve taaltour aangeboden. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met Leerwerkloket Fryslân-Leeuwarden in Lân fan Taal, onderdeel van LF2018 en gesitueerd in en nabij de Prinsentuin in Leeuwarden. Hierbij stonden ook centraal de Week van de Alfabetisering en de Week van de Vluchteling.

Het gemêleerde gezelschap ging samen flink aan de slag met speelse taalopdrachten onder leiding van een teamcaptain. Onder de deelnemers bevonden zich onder andere vluchtelingen die bezig zijn met hun inburgering én medewerkers van de afdeling groenvoorziening van de gemeente Leeuwarden. De gelegenheidsteamcaptains waren afkomstig van partnerorganisaties die zich in hun werk hard maken voor meer aandacht voor het verbeteren van taalvaardigheid.

Geert Kruidhof, medewerker buitendienst van de gemeente Leeuwarden en bezig zijn taalvaardigheid te verbeteren: ,,Deze tour was leerzaam en bovendien nog leuk ook met al die gezellige mensen en lekkere hapjes. Door mijn taallessen ben ik nu een brief aan het typen voor burgemeester Crone. Ik nodig hem uit om op mijn veertigjarig jubileum bij de gemeente langs te komen.”

Tijdens de taaltour werd bekendgemaakt dat volgend jaar de landelijke start van het Festival van het Leren in Friesland plaatsvindt.