Orca actief bij Worldcup Zwemmen

Eindhoven - Eindhoven is voor het tweede jaar op rij het decor voor een World Cup wedstrijd zwemmen. Ditmaal in september, waardoor het deelnemersveld sterker is dan ooit.

Sporters uit 35 verschillende landen, aangevuld met de snelste clubzwemmers uit Nederland, strijden om de schaarse finaleplaatsen. In een schitterende ambiance met veel lichtshows en muziek mochten er vanuit het Leeuwarder Orca vijf zwemmers deelnemen aan dit toernooi.

Josien Wijkhuijs uit Franeker kwam met een 26,72 en een twaalfde klassering nog het dichtst bij een finale plaats op de 50m vlinderslag. Om zich daadwerkelijk voor de finale te plaatsen had Wijkhuijs meer dan een halve seconde sneller moeten zwemmen. Op de 50m rugslag noteerde Wijkhuijs de achttiende tijd in 28,55 Terwijl de 100m wisselslag in 1.02,95 en een 26ste klassering opleverde.

Joyce Kuipers uit Workum deed het prima op de schoolslag nummers. Op de 200m kwam Kuipers tot 2.36,53 waarmee ze als derde Nederlandse op een vijftiende plaats terecht kwam in de eindklassering. Op de 100m kwam met 1.12,56 het persoonlijk record alweer in zicht. Dit was goed voor een 22ste plek.

Lize Janna de Vries uit Hijum kwam op de 400m wisselslag met 5.10,33 tot een veertiende plaats, terwijl David Kuipers uit Leeuwarden op de 1500m vrije slag met 16:20,76 als dertiende eindigde.

Dominique Sikkema uit Leeuwarden wist op de 50m vrije slag zijn beste tijd scherper te stellen. Met 23,45 was de student International Business and Management aan NHL/Stenden zo vroeg in het seizoen alweer erg snel.

Kinge Zandringa, afkomstig uit Sint Annaparochie wist als een van de weinige Nederlandse zwemmers wel een finale plaats te bemachtigen, en wel op de 200m vlinderslag. Kwalificatie vond op het nippertje plaats, maar in de finale zwom Zandringa met veel overtuiging. Uiteindelijk moest Zandringa met 2.12,62 en een zesde plaats genoegen nemen.