Verkiezingen gaan extra vroeg van start in Leeuwarden

Leeuwarden - Leeuwarden heeft een primeur. Daar zijn de verkiezingen al begonnen. Sinds zaterdag 29 september bevindt zich op de Schrans een tijdelijk stembureau. Pal voor Kwaliteitsslagerij De Schrans staat een stemloket waar iedereen die dat wil z’n stem tot 12 oktober uit kan brengen. 

Een officieel stemloket, verwijzingen naar het stembureau… Ja, Kwaliteitsslagerij De Schrans pakt verrassend uit. Slager Johannes Hoekstra doet namelijk mee aan de verkiezing ‘De Leukste Slagerij van Nederland’ en heeft daarvoor onder andere stemmen van de consument nodig.

De consument bepaalt namelijk de provinciekampioen. De twaalf provinciewinnaars gaan vervolgens met elkaar de strijd aan tijdens live finalerondes op de Slavakto, de vakbeurs voor de slagersbranche, op maandag 5 november. De klant beoordeelt de slagerij op onderdelen als klantvriendelijkheid, service, prijs, kwaliteit en sfeer.

Johannes Hoekstra heeft veel vertrouwen in de verkiezing. ,,We staan bekend als een slagerij die pure kwaliteit levert, klantvriendelijk is en vaak van zich doet spreken met leuke acties. Denk alleen maar aan het maken van de grootste gehaktbal van de wereld, het broodje kameel, de beste snert van het Noorden en het bedenken van leuke producten zoals Liwwaddertje, de bekende Leeuwarder hotdog, en de speciale Liwwadder gehaktbal. Natuurlijk weten de mensen dat wel, maar om landelijk te scoren, moeten ze een stem op ons uitbrengen. Vandaar dat we het stembureau bedacht hebben. Wie een stem uitbrengt, krijgt gratis een broodje Liwwaddertje. Wij houden de klant een worst voor’’, lacht Hoekstra.