Asieldier van de week bij De WisseI | Kat Muis

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Muis, een zachtaardige kater van acht jaar oud.

Muis, is bij ons gekomen doordat zijn vorige eigenaren helaas niet meer voor hem konden zorgen. Hij is zeker niet de stoerste en heeft eventjes nodig om te ontdooien. Maar is hij eenmaal gewend, dan is het een heuse knuffelkampioen. Hij geniet volop van alle aandacht die hij krijgt en is graag bij je in de buurt.

Toen Muis bij ons binnenkwam had hij erg last van de huid bij zijn ogen en een slechte vacht. Hij heeft namelijk een voedselallergie en staat nu expliciet op hypoallergene voeding. Hij is daarnaast behandeld met antibiotica voor de korstjes waar hij inmiddels geen last meer van heeft en zijn vacht groeit inmiddels weer mooi aan. Wat nu heel erg van belang is, is dat dit dieetvoer zijn hele leven gegeven wordt om de kans op terugkeer van de allergie te voorkomen. Dit betekent dat hij geen enkele andere voeding mag hebben, ook geen snacks of natvoer. Aangezien de kans groot is dat Muis buiten iets anders te eten vindt, plaatsen we Muis niet als kat die naar buiten mag, alleen wanneer u een afgezette tuin of balkon heeft kan hij wel genieten van een frisse neus. We hebben nog niet kunnen testen hoe hij met andere katten of huisdieren is. Hij zit nu alleen in een kamer vanwege het voer.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.