26ste Survivalrun van Leeuwarden: dé uitdaging voor bikkels

LEEUWARDEN - Stichting Survival Friesland is druk bezig met het organiseren van de jaarlijks terugkerende Bikkel Survivalrun. Dankzij de nieuwe hoofdsponsor, Technieker Detachering uit Drachten, kan de survivalrun zondag 6 oktober weer plaatsvinden.

De Survivalrun-sport is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens een survivalrun. 

Ongeveer 1600 deelnemers zullen in verschillende leeftijdscategorieën hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op de diverse parcoursen in recreatiegebied ‘de Groene Ster’ bij Leeuwarden. Voor de recreatieve loper is er een parcours van 5,5 km. De meer getrainde deelnemers kunnen helemaal los gaan op het parcours van 8 km, of het 12 km parcours met maar liefst 34 pittige hindernissen.

Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters en hun verzorgers, ook voor het publiek is er meer dan genoeg te zien langs de kant. Er is een fietsroute langs het parcours. Op de routekaart, die verkrijgbaar is op het start/finish terrein, staan de meest spectaculaire hindernissen duidelijk gemarkeerd.

Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.30 uur zal er om de drie minuten een groep sportievelingen van start gaan. De laatste deelnemers moeten voor 17.00 uur gefinisht zijn. Tot deze tijd is het een ware belevenis bij de eindhindernis, waar de vermoeide deelnemers uw aanmoediging goed kunnen gebruiken.  

Kijk voor meer informatie op de website: bikkelrun.nl