Kort politienieuws

Leeuwarden - Een 34-jarige autobestuurder uit Hardegarijp heeft woensdagmiddag op de Borniastraat in Leeuwarden een black-out gekregen achter het stuur. Op een vluchtheuvel reed hij vervolgens een lekke band en ging door over een groenstrook. Hier raakte hij twee bomen en een lantaarnpaal, waarna hij al spookrijdend meerdere auto’s aanreed en beschadigde.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is naar de spoedeisende hulp van het Medisch Centrum Leeuwarden gegaan.

‘Hoor wie klopt daar’

Een man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de bewoners van de nachtopvang wakker gehouden. De verdachte stond op de ramen van het gebouw te slaan. Bij aanspreken werd de man recalcitrant en is uiteindelijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

In dit geval was de verdachte zelfs blij met de aanhouding, omdat hij dan onderdak had. Hij kon zich niet legitimeren, dus moest de identiteit aan het bureau worden vastgesteld. Er is een proces-verbaal opgemaakt, waarna de verdachte weer in vrijheid is gesteld.

Schreeuwlelijk

Op de Wirdurmerdijk is woensdagmiddag een 32-jarige Leeuwarder aangehouden, omdat hij niet wilde stoppen met schreeuwen. De man veroorzaakte overlast door bier te drinken en constant te schreeuwen.

De verdachte werkte niet mee aan de aanhouding. Na een worsteling met de politie is hij in de boeien geslagen en naar het bureau gebracht. Er is een proces-verbaal opgemaakt en de man heeft een 24-uurs verblijfsverbod voor de binnenstad gekregen.