NHL Stenden in top drie grote hogescholen van Nederland

Leeuwarden - De Keuzegids Hbo 2019 komt vandaag uit. Hierin scoort NHL Stenden Hogeschool een derde plek in de categorie grote hogescholen. In de categorieën recht en bestuur en ontwerp en constructie scoren de opleidingen van de hogeschool hoog.

Jan van Iersel, lid van het College van Bestuur van NHL Stenden: ,,Dit is een prestatie waar we ontzettend trots op zijn. Een stevige basis voor de regionale én internationale ambities van onze hogeschool.”

Een sterk resultaat
De Keuzegids bepaalt jaarlijks de ranking op basis van studenttevredenheid, accreditaties en hoeveel studenten een studie succesvol afronden. Vorig jaar waren NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool respectievelijk vijfde en zevende van de tien in de categorie 'middelgrote hogescholen'. Dit jaar behoort NHL Stenden Hogeschool tot de categorie 'grote hogescholen'. Van de twaalf hogescholen in deze categorie staat NHL Stenden Hogeschool op een gedeelde derde plek. Daarnaast hebben negen opleidingen, verspreid over verschillende campussen van de hogeschool, het predicaat Topopleiding gekregen: Accountancy, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Elektrotechniek, Leraar Aardrijkskunde, Maritiem Officier, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Finance & Control (Bedrijfseconomie) en Opleiding tot leraar Basisonderwijs.