Driebanders Land Transport na winst op tweede plaats

Leeuwarden - Land Transport was vrijdagavond in eigen huis te sterk voor Drukkerij 3in1 uit Steenwijk. De Leeuwarders zetten de provinciegenoot met 6-2 aan de kant.

Vorige week stegen de driebanders van Land Transport al naar de derde plaats in de tweede divisie (Café Biljart Siemens uit Midwolda werd eveneens met 6-2 verslagen) en dankzij de derbyzege is men nu naar plek twee geklommen.

Albert Kooistra speelde een puike partij tegen Tjeerd Vellinga. Albert nam na zeven beurten een 9-1 voorsprong en breidde die gestaag uit naar 22-12 in achttien beurten en 26-13 in 24 beurten. In 33 beurten via twee slotseries van vier en vijf liet hij Tjeerd gedesillusioneerd achter (35-17).

Ook Klaas Kuindersma had een goede start.Tegen Renè van Slingerland stond het na zeven beurten 9-2. Daarna stokte de productie en kwam Renè terug tot 14-12. Even later scoorde Klaas zeven punten in drie beurten en vergrootte weer zijn voorsprong om even later toch nog ruim te winnen (30-20).

Jildo Keur had niet zo'n beste start tegen Jan Zijlstra, stond na zeven beurten met 1-8 achter maar herpakte zich snel en bij 17-18 was de partij weer helemaal open. Toch had Jan telkens een kleine voorsprong en in een spannende eindfase pakte hij via 27-29 met 28-30 de winst.

Gert-Jan van der Veen had geen kind aan Gijs Elbertsen. Nam na twaalf beurten al met 13-3 de leiding en toen Gijs beurten lang poedelde stond het na dertig beurten 23-5 en toen ook Gert-Jan in zes beurten nog twaalf caramboles maakte was het in 36 omlopen gebeurd (35-13) en was de winst voor Land Transport binnen (6-2).