Asieldieren van de week bij De WisseI | Rox en Daisy

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Rox en Daisy, twee vrolijke jonge honden.

Rox en Daisy zijn twee zusjes die samen een nieuw thuis zoeken. Deze jonge dames, elf maanden jong, zijn bijzondere kruisingen. In hun bloed stroomt Mechelse herder, labrador en boerenfox, een unieke combinatie. Het zijn middenslagjes qua formaat en beide dames zijn al geholpen. Daisy en Rox kennen de basiscommando’s, zijn gewend aan de bench maar mochten wel op de bank als daar een kleed lag. Ze zijn goed met grotere kinderen, maar te enthousiast voor kleine kinderen. Ze kunnen prima bij andere honden en gingen ook wel mee met een uitlaatservice en konden dan ook goed los meelopen. Door de eigenaar werden ze alleen aangelijnd uit gelaten. Ze zijn geen katten gewend en gaan er waarschijnlijk buiten achteraan als ze de kans krijgen, maar reageren niet agressief. Ze kunnen een dagdeel per dag alleen zijn. Het autorijden moet opgebouwd worden, in het begin waren ze wagenziek, maar dit gaat steeds beter.

Rox is een echte zwemmer en speels met een bal. Rox is de meer sportieve van de twee, zij heeft  hetuiterlijk van een labrador en meer het karakter van een Mechelaar. Daisy heeft het uiterlijk van een Mechelaar en meer het karakter van een labrador. Beide honden trekken wel aan de riem en kunnen zeker nog een opleiding bij een hondenschool gebruiken. Ze zijn leergierig en doen veel voor een brokje! Er zit veel pit en energie in de hondjes en daar moet zeker wat mee gedaan worden, misschien is het een idee om apart met hun te trainen, zodat ze elkaar niet kunnen stimuleren in het drukke gedrag.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.