Zeer geslaagde 25ste Survivalrun van Leeuwarden

Leeuwarden - De Survivalrun Leeuwarden vond zondag 7 oktober plaats. Vanwege het 25-jarig jubileum van de run en de Culturele Hoofdstad werd dit een heel bijzondere uitvoering.

Het was een zeer geslaagde run met een grote publieke belangstelling. Er waren 1700 deelnemers waaronder 440 van het open NK. Het weer was geweldig om een topprestatie neer te zetten.

Op het waagplein moesten de sporters gelijk aan het houthakken, een paar meter verderop gingen ze allemaal over het water in het Naauw en zó verder de stad door richting Dokkumer Ee. De 12 km ging door het Leeuwarderbos en de deelnemers kwamen via het Rengerspark weer de stad in. De spijkerbroekenhindernis aan een grote kraan bij de Vrouwenpoortsbrug was wel een hele lastige hindernis omdat deze zo'n vijf meter boven het water hing. Op het Zaailand was het een drukte van belang met de eindhindernis, aangelegd door buursurvivalverenging Kootstertille. Deze samenwerking was een mooi stukje Mienskip. Als laatste moesten alle deelnemers een helling nemen om uiteindelijk op een enorme gong te slaan. Er waren voor deze speciale 25ste editie van de Bikkelrun circa 350 vrijwilligers in touw en de run werd mede mogelijk gemaakt door veertig sponsoren.

Het open NK bij de heren werd gewonnen door Thom van Cappellen (Zwolle), Kerst Wind (Oosterzee) eindigde als tweede en Ruben Dinkelman (Lochem) maakte het podium compleet. Bij de dames was Lenneke van der Heide (Heerenveen) het snelst, gevolgd door Sanne de Jonge (Dronten) en Florence van Helten (Tricht). 

De complete uitslagenlijst vindt u op: www.uvponline.nl/uvponlineU/index.php/uitslag_rt/toonuitslag/2018/290

Fotograaf Humphrey Paap schoot meerdere sfeerbeelden.