Sjors Creatief en Sjors Sportief weer van start in gemeente Leeuwarden

Leeuwarden - Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden ontvangen deze of volgende week weer het Sjors Creatief/Sportief boekje. In dit boekje staan creatieve en sportieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van cultuur en sport in onze gemeente! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1500 kinderen in, wat een enorm succes! Sjors bleek populair onder de basisschooljeugd.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Cultuur- en sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 11 oktober in voor activiteiten via www.sjorsleeuwarden.nl.

Uitbreiding Sjors Sportief
Kinderen uit de gemeente Leeuwarden kunnen nu ook kennismaken met meer dan 120 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, turnen, schaatsen, scouting en tennis. En natuurlijk is er aan de creatievelingen gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan cultuur en sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Creatief & Sjors Sportief zijn instrumenten die de gemeente Leeuwarden hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan negentig gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Gemeente Leeuwarden was de eerste gemeente die van start ging met Sjors Creatief!

Sjors Creatief/Sportief is een initiatief van Kunstkade en het Centrum voor Talentontwikkeling. Sjors wordt ondersteund door de Gemeente Leeuwarden en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorsleeuwarden.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl / info@kunstkade.nl