Dankzij LF2018 acht keer zo veel bezoekers in Dorpskerk Huizum

Leeuwarden - De medewerkers van Dorpskerk Huizum kijken met volle tevredenheid terug op de afgelopen zomer. Dankzij de boost van Leeuwarden-Fryslân 2018 kwamen er aanzienlijk meer bezoekers langs.

Normaliter wordt de Dorpskerk door enige honderden mensen tijdens Tsjerkepaad bezocht. Dit jaar was de kerk over een langere periode op zaterdag te bezichtigen (Reeds vanaf begin mei in plaats van de start in juli, red.) en waren er tijdens Tsjerkepaad ook diverse optredens (onder meer door de dichter Rienk Kruiderink en rondleidingen op de begraafplaats).

Naast de reguliere programmering werden in de Dorpskerk Huizum veel extra evenementen georganiseerd in het kader van LF2018. Dat startte met de aanloop naar 2018 met de Mata Hari Herdenking in de tjokvolle kerk en kreeg een vervolg met twee bijzondere exposities (Aukje Boonstra en Slauerhoff), de theatervoorstellingen (allemaal uitverkocht) en twee lezingen over Slauerhoff, met daarnaast een zeer goed bezocht openluchtconcert op 9 juni waarin naast musici ook 'Escher' en 'Slauerhoff' optraden. ,,Ook mochten we meer dan gemiddeld veel toeristische bezoekers zoals deelnemers aan de NS-wandeltocht door Leeuwarden verwelkomen. Bij elkaar waren dat ruim 3000 extra bezoekers in 2018. Dankzij de ‘boost’ die LF2018 gaf is het aantal bezoekers aan de Dorpskerk dus verachtvoudigd. Wij brengen dit aantal niet alleen naar buiten omdat we daar heel blij mee zijn maar vooral om andere organisaties aan te moedigen om ook dit soort cijfers te presenteren. De geweldige positieve impact die LF2018 – ook buiten de projecten van het bidbook om - heeft gehad wordt daarmee in de praktijk geïllustreerd", zo laat men weten.