Driebanders Land Transport zegevieren in Hilversum

HILVERSUM - Land Transport heeft deze speelronde een uitstekende wedstrijd op het laken gelegd op bezoek bij Albert Heijn Van Rijn. Dankzij een 2-6 zege maken de heren driebanders een sprong van de achtste naar de gedeelde vierde plaats.

Jildo Keur startte tegen Fred Driessen met een score van zestien in elf beurten (waaronder een serie van zeven) en stond derhalve met 7-16 voor. Uit een mazzelbal kwam Fred terug met een serie van vijf en was de stand 16-16. Jildo liep daarna uit naar 23-28, maar zag weer Fred gelukkig (weer een serie van vijf) terugkomen. Bij 29-30 en 32-32 was alles mogelijk en trok Jildo toch de partij naar zich toe met een serie van drie (32-35).

​Roy van Raaij keek tegen een gedegen spelende Rob van der Griend na twintig omlopen tegen een grote achterstand aan van 16-6. Toen maakte hij negen caramboles in vijf beurten. Rob liep vervolgens uit naar 25-16, maar weer kwam Roij dichterbij met twee series van vijf. Het werd 28-28 en beide spelers kregen kansen, maar het was Rob die de partij uitmaakte. In de nastoot maakte Roy de acquitstoot, maar bleef er door een klos een moeilijke bal liggen die hij net miste (30-29).

Klaas Kuindersma begon ook slecht tegen Gerton Bos en had na twintig beurten een 9 om 7 achterstand. Toen scoorde hij twaalf punten in zeven beurten en was er gelijk een groot gat (10-20). Op het einde van de partij kwamen er weer in vijf beurten negen caramboles bij en was deze partij ook binnen voor Land Transport (18-30).

Ook Albert Kooistra had het in het begin niet tegen Gijs van Rijn. In zestien beurten was stand 8-7 voor Gijs. Toen rolden er in slechts dertien omlopen 26 caramboles uit de keu van Albert (toch mooi 2.000 gemiddeld!) en was twee beurten later ook deze winst binnen (20-35 met een prima gemiddelde voor Albert van 1.129) en was de eerste uitzege dit seizoen voor Land Transport een feit, met een prachtig teammoyenne van 0.865.