Driebanders Land Transport laten Drukkerij 3in1 kansloos

STEENWIJK - Land Transport heeft vrijdagavond een uitstekende wedstrijd op het laken gelegd op bezoek bij Drukkerij 3in1. Mede dankzij een excellerende Jildo Keur werd met 0-8 gewonnen.

Gert-Jan van der Veen had tegen Gijs Elbertsen na negentien beurten een 9-13 voorsprong en scoorde daarna drie series van vijf en was al na 37 beurten uit: 17-35.
 
Klaas Kuindersma deed er een beurt langer over tegen René van Slingerland die tot het eind prima partij gaf. Na 22 beurten had Klaas met 19-20 de leiding en ondanks wisselende kansen wist hij de partij in 38 beurten nipt met 26-30 te winnen.
 
Jildo Keur speelde tegen Jan Zijlstra en had na drie beurten een 1-7 voorsprong, maar toen maakte Jan een serie van zeven en even later stond hij met 13-8 voor na acht omlopen.Toen was het Jildo die achtereenvolgens series van vijf, drie, vier, drie, twee en vijf noteerde en de partij in veertien beurten uitmaakte met het fantastische gemiddelde van 2.142 en Jan, die toch ook met een aardig gemiddelde van 1,142 voor de dag kwam, onthutst achterliet.
 
Kopman Albert Kooistra zorgde er tegen Tjeerd Vellinga voor dat alle punten mee naar Friesland gingen. Na achttien beurten nam hij met 12-21 de leiding en zag pas op het laatst zijn tegenstander wat dichterbij komen. Het werd tenslotte 29-35 voor Albert en Land Transport speelde met een prima teamgemiddelde van 0,935.