Jongen (13) moet excuses aanbieden voor stelen doosje Mentos en ander kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - Een 13-jarige jongen uit Leeuwarden heeft zaterdagavond geprobeerd een doosje mentos te stelen. De jongen werd, in overleg met de winkelier, bij zijn ouders afgeleverd. Zijn vader beloofde dat ze morgen excuses gingen aanbieden bij de winkelier.

Een autobestuurder is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij flink onder invloed op de Emmakade in Leeuwarden reed. De 28-jarige bestuurder uit Den Haag had ook nog eens een rijverbod. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hij werd aangehouden en heeft een dagvaarding gekregen.

De politie heeft zaterdagavond een 31-jarige autobestuurder gecontroleerd. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden en een geprepareerde tas met diverse nieuwe spullen bij zich te hebben. In de auto zaten ook nog een twee mannen. De mannen zijn ingesloten op verdenking van diefstal uit meerdere winkels.

Een gebiedsverbod hield een 19-jarige Leeuwarder zaterdagnacht niet tegen om het Ruiterskwartier te betreden. De politie trof de jongen rond 03.50 aan in het voor hem verboden gebied. Hij is aangehouden.