Kort politienieuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Aan de Zuidergrachtswal moest een agent zich zondagochtend omstreeks 04.30 uur tegen zijn dienstvoertuig aandrukken om, nabij het politiebureau, niet aan te worden gereden door een autobestuurder.

De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed meerder malen sneller dan 80 km/u, nam twee maal een rotonde via de verkeerde zijde, gaf geen richting aan en reed over een stoep. Op de Groningerstraatweg kon het voertuig tot stilstand worden gebracht.

De 43 jarige bestuurder gaf aan in paniek te zijn geraakt toen hij de collega bijna aanreed. Hij krijgt proces-verbaal en een EMG, een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer, wordt opgelegd.

Drugs en diefstal

Een 28-jarige inwoner van Beilen werd afgelopen zondagmiddag omstreeks half vijf betrapt op winkeldiefstal. De man had een powerbank gestolen. De verdachte werd aangehouden maar werkte niet echt mee. Hij bleek GHB te hebben ingenomen.

Bij onderzoek door de GGD-arts bleek dat hij naar het ziekenhuis moest. In het MCLeeuwarden werd hij bewaakt en later overgeplaatst naar een speciaal cellencomplex in Zwolle. De verdachte is recidivist en had nog de voorwaarde lopen dat hij geen drugs mocht gebruiken.