Waterwereld-game voor kinderen in herfstvakantie

Leeuwarden - Kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie deelnemen aan de gameworkshop Waterworld in de Culturele Ambassade in de Zuiderstadsgracht te Leeuwarden.

De game gaat over water en het gebruik van waterstof als energie en is speciaal door de kunstenaars van Nou & Herkauw voor de Ambassade ontwikkeld. In de game zitten een aantal eilanden. De opdracht is om deze te bewonen door er een fantasiestad te bouwen. Ook kun je tussen de eilanden bruggen bouwen of gebruikmaken van een bootje dat vaart op waterstof. De gameworkshop is bedoeld voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar en gaat over creëren met je handen met nieuwe technologie, maar vooral met je verbeelding. De workshop is dagelijks vrij toegankelijk van 21 tot en met 28 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur. Per keer kunnen een aantal kinderen tegelijk deelnemen. Op zondag 21 oktober om 13.00 uur zullen de Kinderburgemeesters en Kinderlocoburgemeesters van Groningen en Leeuwarden het startsein geven. Iedereen is hierbij van harte welkom.

De gameworkshop is onderdeel van de Groninger Culturele Ambassade in de Zuiderstadsgracht, een bijdrage van de provincie Groningen en gemeente Groningen aan Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF2018). Het programma komt tot stand onder coördinatie van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Groningen. Meer over de ambassade vind je op www.waterwaterstof.nl.