SC Cambuur zet Helmond Sport simpel opzij

Leeuwarden - SC Cambuur weet sinds vrijdagavond - na drie nederlagen en een gelijkspel in de vorige vier speelrondes - weer wat winnen is. In eigen stadion waren de Leeuwarders met 3-1 te sterk voor laagvlieger Helmond Sport.

De geel blauwen stijgen dankzij de zege van de achtste naar de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop

Cambuur startte voortvarend en had veruit het meeste balbezit. Justin Mathieu was met een pegel tegen de lat al in de vijfde minuut dichtbij de openingstreffer. Halverwege de eerste helft werd een vlammend schot van Nigel Robertha op de doellijn gekeerd. Arne Naudts probeerde het in de dertigste minuut namens Helmond Sport uit de draai; Xavier Mous was attent. In de 38ste minuut openden de duidelijk beter spelende Leeuwarders verdiend de score. Robertha legde terug op van Kevin van Kippersluis die op zijn beurt beheerst afrondde: 1-0. Twee minuten voor de pauze haalde Van Kippersluis, nu op aangeven van Mathieu, andermaal de trekker over: 2-0. Op slag van rust straften de bezoekers onachtzaamheid achterin bij de Leeuwarders af. Bram Zwanen tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1. 

Cambuur hervatte het duel zonder Van Kippersluis (polsblessure). Karim Rossi kwam binnen de lijnen. 

De geel-blauwen hadden ook na de pauze een veldoverwicht. Nog net binnen het uur werd de marge weer naar twee doelpunten vergroot. Robertha (assist Conraad) was de gevierde man: 3-1. Hoewel beide teams zochten naar een extra doelpunt veranderde er niets meer aan de stand. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskeren, Conraad ('78 Kallon), Boerlage, Ciganiks ('70 Schils), Mathieu, Van Kippersluis ('46 Rossi), Robertha

Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (3-1)

Scoreverloop: 1-0 Van Kippersluis ('38), 2-0 Van Kippersluis ('43), 2-1 Zwanen ('45+1), 3-1 Robertha ('59)

Scheidsrechter Van der Laan gaf geel aan Ciganiks (SC Cambuur) en Meijers, Snepvangers (Helmond Sport). 

Aantal toeschouwers: 7.021