Avanti in Amsterdam onderuit bij lijstaanvoerder

Amsterdam - Avanti speelde vrijdagavond een puike wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Os Lusitanos. Hoewel de 4-0 zege voor de thuisclub anders doet vermoeden, was het een gelijkwaardige strijd tussen twee aanvallende teams.

De eerste kansen waren voor Avanti en na vijf minuten had er zelfs al 0-2 op het scorebord kunnen staan. Daarna volgden mogelijkheden over en weer. Bij een kiezelhard afstandsschot van de Amsterdammers bracht de lat redding voor Avanti. De dames uit Stiens leken door een actie van Kim Poepjes op voorsprong te komen, maar de keepster van de thuisclub weigerde te capituleren. Daarna kwam Os Lusitanos op voorsprong na een mooi uitgespeelde combinatie: 1-0 en tevens de ruststand.

In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft. Met veel tempo zochten beide teams de aanval. Gelegenheidskeepster Judith Trinidad wist een aantal keren goede reddingen te verrichten. De keepster van Os Lusitanos was ook in zeer goede doen en maakte alle inzetten van Avanti onschadelijk. Net als in de eerste helft was het de thuisclub die scoorde. Bouchra Moudou bracht de stand op 2-0. Na een half uur viel ook de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Avanti bleef echter op jacht naar de aansluitingstreffer. Kim Poepjes en Tessa Grashuis waren zeer dichtbij een doelpunt. Drie minuten voor tijd bekroonde uitblinker Bouchra Moudou haar goede wedstrijd met haar tweede treffer van de avond. Avanti-coach John Baas keek nog even naar het scorebord. In plaats van 5-5 of 6-6 stond daar echt de 4-0 eindstand. Avanti was gelijkwaardig aan de koploper, maar kon het goede spel helaas niet belonen met doelpunten. Volgende week speelt Avanti de volgende uitwedstrijd tegen het eveneens ongeslagen TPP Rotterdam.