Makelaars met een Missie (RTL) gewonnen door zusjes Wouda van SUZ Makelaars

Leeuwarden - Een jaar geleden startten de zusjes Annet en Janina Wouda met hun makelaarskantoor SUZ Makelaars in Leeuwarden en nu al wonnen zij het RTL-programma ‘Makelaars met een Missie’.

Deze week was Leeuwarden een week lang het toneel van dit nieuwe RTL5-programma. De strijd werd gestreden tegen de kantoren Hellema Makelaars en Popma Makelaars, toch wel de gerenommeerde kantoren uit de stad.  

In het programma werden de makelaars uitgedaagd om iedere dag een woning te presenteren aan een woningzoekende, deze zoekende beoordeelde vervolgens de makelaars aan de hand van een cijfer. De zoekopdrachten liepen uiteen van een stadsvilla aan het water, een starterswoning, tot aan een boerderij voor het houden van circa zestig verschillende dieren. Dat dit behoorlijk wat stress opleverde bij de makelaars sprak voor zich gezien de krapte op de woningmarkt en het korte tijdsbestek die RTL de makelaars gaf.

Dat de zusjes zeker wel konden opboksen tegen de twee andere makelaars bleek meteen in de eerste afleveringen. Met een dikke 9 en een 8 gingen ze na dag twee aan kop. De boerderij was een lastigere klus. Desondanks werd de opdracht creatief opgepakt door SUZ-makelaars, waarmee ze als ondernemers hadden meegedacht over het generen van extra inkomsten om een dergelijk object te kunnen financieren. Uiteindelijk wisten de zusjes aan het einde van de week de titel te pakken van Makelaars met een Missie, een mooie bevestiging voor deze jonge ondernemers.