Kort politienieuws

LEEUWARDEN - Op de Aldlânsdyk in Leeuwarden is vrijdagavond een 26-jarige autobestuurder aangehouden, omdat hij 32 km/u te hard reed. De chauffeur bleek ook teveel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 295 ug/l. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Op de Groningerstaatweg in Leeuwarden heeft vrijdag aan het eind van de middag een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. De 39-jarige bestuurster bleek onder invloed van alchohol. Aan het bureau blies ze 420 ug/l. Ze heeft een proces-verbaal gekregen, net als een rijverbod van 4 uur.

Op de Van Loonstraat in Leeuwarden is vrijdagavond een 45-jarige Leeuwarder betrapt op een winkeldiefstal. De man wilde dierenvoeding meenemen. Agenten hebben hem aangehouden, waarbij de verdachte de agenten heeft beledigd.

Op de Hoeksterpad in Leeuwarden is vrijdagmiddag een 15-jarige Leeuwarder betrapt bij een winkeldiefstal van snoep. Ook bleek hij hennep bij zich te hebben. De jongen is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Op het Lombardplein in Leeuwarden is vrijdagmiddag een vrouw betrapt bij een winkeldiefstal van sneakers. De 23-jarige Leeuwarder dame werd kort daarna in een andere winkel aangehouden. De vrouw moet zich 22 februari verantwoorden voor de rechter.

Op de Nieuw Sonnenborg in Leeuwarden vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een poging tot inbraak plaats in een seniorenwoning. De bewoonster werd wakker, waardoor de dader vluchtte. wie iets heeft gezien, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.