Gymnastiekvereniging Leeuwarden verovert tien bekers

Buitenpost - Gymnastiekvereniging Leeuwarden is zaterdag 20 oktober uitstekend gestart met het nieuwe seizoen. In sporthal de Houtmoune te Buitenpost werd beslag gelegd op een flink aantal trofeeën.

Het was een wedstrijd voor het groepsspringen voor de niveaus instap, D en E. Gymnastiekvereniging Leeuwarden kwam in actie met vier teams. Een Instap team, twee jeugd E teams en een junioren D team. Voor het junioren D team was het extra spannend want de D lijn sprong voor plaatsing op het Fries Kampioenschap.

Voor de meisjes instappertjes (geboren in 2011 of 2012) was het wel heel spannend, maar hier lieten ze niets van weten. Ze wisten namelijk op alle onderdelen een prijs te winnen! Zilver wonnen ze zowel de lange mat als plankoline kast en brons op de trampoline. De volgende meisjes zitten in dit team: Ebioma Benson, Meike Kampman, Britt Haasdijk, Shanice IJpelaar, Austea, Eden den Belder en Elise de Beurs.

In de categorie jeugd E deden twee teams mee. Deze categorie kende een sterk deelnemersveld, want er deden maar liefst twaalf teams mee. Het eerste team liet foutloze sprongseries zien op de trampoline, hetgeen werd beloond met goud. Dit team bestond uit: Merel Boonstra, Lisa van Winsen, Sanna Mulder, Tessa van der Vliet, Esmee de Jong, Isabel Postma en Kirsten Leever.

Het tweede team lukte het om twee keer op het podium te komen. Zilver wonnen ze op plankoline kast en brons op de lange mat. Dit team bestond uit negen meisjes: Sidney Haasdijk, Kim, Yaslene Westdijk, Briana Dijkhof, Sade van Ilic Janzen, Bijou Bakker, Marcella Huisman, Sara Linn Bouman en Merel Nap.

Tot slot de junioren D. Het lukte hen om op alle onderdelen een prijs te winnen, dit houdt in dat ze op alle onderdelen door zijn naar de Friese kampioenschappen! Ze wonnen zilver op trampoline springtoestel, plank kast, lange mat en ook nog brons op trampoline valmat. Het succes van junioren D werd behaald door: Mandy van Duin, Eyda Boersma, Shejla Mesic, Emelia Zandstra, Yvette van der Geest, Zainab Barrie, Marijne Kamstra, Falicia Huong , Jasmijn Cizimic en Silke Postma.