V en K springt tal van turnmedailles bij elkaar in Buitenpost

Buitenpost - De turnsters én turner van V en K kunnen terugkijken op een zeer geslaagde start van het nieuwe turnseizoen. De drie deelnemende teams veroverden afgelopen zaterdag meerdere podiumplaatsen in sporthal de Houtmoune.

Bij de instappers (zes en zeven jaar) kwamen Martijn Tuinema, Tess Visser, Fenna Jansen, Lisette van Doorn, Yara Zuman en Fay Buursma in actie. Voor hen was het de eerste springwedstrijd en ze deden het prima door op alle drie de toestellen het podium te halen. Zo was er brons bij langemat en plankoline kast en zilver bij het onderdeel minitramp.

Ook voor de jeugd E groep verliep het debuut boven verwachting. Deze groep bestond uit Yara Tran, Renske van Dijken, Renske de Vries, Ivana Postma, Senne Bijhold en Beatrix Adom Sabah. Er werd uitstekend gesprongen, wat leidde tot zilver bij de langemat en brons bij minitramp kast. Bij de andere twee toestellen werd het podium nipt gemist. 

De junioren E waren deze keer bijzonder goed op dreef door op alle onderdelen goud te veroveren. Dit team bestond uit Alycia Zuman, Caelyn Warnau, Samantha Goede, Vera Feenema, Ilse Yska, Danique Smits, Sigrid Huisman en Hannah Marije Vlieg. In een vlot tempo werden bij elk toestel de sprongen prachtig uitgevoerd en hiermee werden zij eerste bij alle vier de onderdelen!