Karatevereniging Iryoku boekt meerdere successen in Sneek

Sneek - Karateka Jesse Swart heeft namens Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens op zaterdag 20 oktober een eerste plek veroverd bij de Waterpoort Cup in Sneek. Ook clubgenoten Brigitte Breur, Rosan Martina en Nynke Anna Zijlman vielen in de prijzen.

Swart (16) moest het in Sneek opnemen tegen drie tegenstanders: twee Nederlanders en een Pool. De Hallumer won zijn eerste partij tegen een veertig kilo zwaardere vechter op fraaie wijze, met tweemaal een waza-ari (half punt): voor een lowkick en een mawashi geri (cirkelschop) naar het hoofd. De volgende match pakte Swart met twee goedgeplaatste mawashi geri's op de helm van zijn tegenstander. In de laatste wedstrijd waren er opnieuw waza-ari's, ditmaal dankzij een achterwaartse cirkelschop en een stoot op de lever.

Brigitte Breur (11) en Rosan Martina (11) uit Leeuwarden werden tweede in hun poule. Beiden versloegen drie van de vier opponenten, net als Swart ruim binnen de tijd. Nynke Anna Zijlman (11) uit Britsum wist in haar groep twee van de vier tegenstanders te verslaan en legde beslag op de derde plek. Zofia Pool (12) uit Hallum en Erwin Wierstra (11) uit Marrum grepen net naast een podiumplek. Wel werd Pool beloond met de spiritprijs voor haar inzet op de mat. Team Iryoku werd gecoacht door Erwin Krot en Pietje Peeringa.