Informatieavond over unieke marathon

Leeuwarden - Atletiekvereniging Lionitas organiseert in samenwerking met UNICEF op dinsdag 30 oktober een informatie-avond over een bijzonder hardloopavontuur.

Van 8 tot en met 15 juni 2019 reist een groep van maximaal zestig Nederlandse hardlopers naar Kenia in Oost-Afrika om daar deel te nemen aan de Rift Valley Marathon. Een marathon met een uniek parcours op hoogte, veel onverharde paden en eindeloos veel rode klei.

De lopers verblijven in het High Altitude Training Center van voormalig topatlete Lornah Kiplegat. Dé plek waar veel wereldtoppers zich voorbereiden voor hun volgende wedstrijd. Deelnemers werken zich niet alleen in het zweet voor zichzelf, maar ook voor kinderen in Kenia. Dankzij hen krijgen zij op school schoon water en sanitaire voorzieningen. Lionitas werkt mee door het houden van een informatie-avond, samen met UNICEF. Belangstellenden komen alles te weten over het programma van deze marathontrip. Een deelnemer van afgelopen jaar vertelt over de ervaringen en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De avond begint om 19.30 uur bij AV Lionitas aan de Middelzeelaan 20 in Leeuwarden. Aanmelden kan via www.unicef.nl/riftvalley