Kort politienieuws

Leeuwarden - Een 67-jarige man is op woensdag rond 12:30 ‘s middags onderuit gegaan op zijn pas aangeschafte motor. Het gebeurde aan de Jupiterweg in Leeuwarden. Waarschijnlijk gebeurde dit door de combinatie van een bochtige weg met een nieuwe achterband. fDe man uit Dongeradiel kwam op zijn helm terecht. Hij is met de ambulance naar het Medisch Centrum in Leeuwarden gebracht.

Jongen uit instelling teruggevonden

Een 13-jarige jongen werd woensdag aan het einde van de middag aangehouden op de Wirdumerdijk. Hij werd vermist uit een instelling. Na zijn aanhouding is hij door de instelling opgehaald.

Leeuwarder gevallen

Aan het Dragoonsplein in Leeuwarden is woensdagmiddag om 13:00 uur een 76-jarige man gevallen. Hij kon niet meer overeind komen, waardoor de hulp van de politie werd ingeschakeld. De deur werd geforceerd en samen met thuiszorg werd hulp geboden.

Inbraak aan de Eigersmastate

Aan de Eigersmastate in Leeuwarden vond 24 oktober om 20:50 een inbraak plaats. Hierbij werd een raam aan de achterzijde vernield. De buurman hoorde dit en betrapte de twee inbrekers die er op de fiets vandoor gingen. Politie roept getuigen op zich te melden door te bellen naar 0900-8844.

Aan de Haskerdyk in Jelsum is op woensdagmiddag tussen 14.00 en 19.40 uur ingebroken in een woning. De inbreker(s) heeft of hebben de achterdeur vernield. Er zijn twee Ipads gestolen. Politie roept getuigen op zich te melden door te bellen naar 0900-8844.