Wens zieke Esmee (20) en Kim (16) uit Hardegarijp in vervulling dankzij VriendenLoterij

Hardegarijp - De zussen Esmee en Kim de Haan hebben de metabole ziekte Homocystinurie en om hen te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Ze mogen met hun familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werden ze verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: ,,Door haar metabole ziekte is Esmee verstandelijk beperkt. Ze krijgt sondevoeding en sinds haar dertiende woont Esmee op een zorgboerderij waar zij dagbesteding volgt met intensieve begeleiding. Haar jongere zus Kim is minder aangedaan door de ziekte omdat zij eerder werd gediagnosticeerd met de ziekte dan haar zus. Kim gaat naar regulier onderwijs en door het gebruik van medicatie en een strikt eiwitbeperkt dieet verloopt haar ziektebeeld stabiel." 

Jellie de Haan, moeder van Esmee en Kim: ,,Dat wij als gezin een week naar Duinrell mogen is een enorme verrassing, dit hadden we niet durven dromen. De kinderen zullen zich heerlijk vermaken en lekker gaan zwemmen. Door deze uitnodiging kunnen we eindelijk weer eens met z'n vijven op vakantie. Wel nemen we extra begeleiding mee, zodat ieder kind de aandacht krijgt die zij verdient. We gaan dan ook volop genieten van deze week en hebben er reuze veel zin in."

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. Kijk ook op: www.vriendenloterij.nl/metakids

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen 
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Kijk voor meer informatie op: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds