SC Cambuur in slotfase onderuit bij koploper Go Ahead Eagles

Deventer - SC Cambuur heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles weinig potten kunnen breken. In de Adelaarshorst bleek de koploper met 2-0 te sterk voor de Leeuwarders.

De geel-blauwen hadden het met name voor rust erg zwaar. Na de pauze leek een gelijkspel er lange tijd zowaar in te zitten, maar uiteindelijk ging het in de laatste drie minuten toch nog mis. 

Wedstrijdverloop

Het duel startte enerverend. Beide teams namen elkaars goal al vroeg onder vuur. Dé kans op de openingstreffer was in de elfde minuut voor Cambuur toen Kevin van Kippersluis rakelings voorlangs schoot. Thomas Verheydt kreeg aan de andere kant van het veld amper een minuut later een soortgelijke mogelijkheid. Op het kwartier kopte Verheydt vanuit riante positie recht in de handen van doelman Xavier Mous. Jaroslav Navrátil zette Mous in de 25ste minuut ook aan het werk. De keeper van Cambuur verwerkte een zeer lastig schot ternauwernood tot corner. In de 31ste minuut hield Mous zijn team wederom op de been door vroegtijdig uit te komen weerhield hij Orhan Dzepar van een opgelegde kans. Op slag van rust maakte Mous een vrije trap onschadelijk en dus overleefden de Leeuwarders de eerste helft zonder averij. 

De wedstrijd werd zonder wijzigingen hervat. 

In de 56ste minuut moest Daan Boerlage noodgedwongen naar de kant. De middenvelder raakte geblesseerd nadat hij een loeiharde pegel van Roland Baas met zijn benen had geblokt. Mathias Schils was zijn vervanger. De geel-blauwen hadden het in de eerste twintig minuten van de tweede helft beduidend minder lastig dan in de eerste 45 minuten. Grote kansen werden zogezegd niet weggegeven maar zelf iets creëren lukte tot op dat moment evenmin. In de 66ste minuut mocht Cambuur op een mooie plek een vrije trap nemen; Andrejs Ciganiks bracht de bal in de '16' waarna Van Kippersluis net niet lekker kon afdrukken. Omar El Baad trof kort daarop vanaf een meter of dertig de vuisten van keeper Hobie Verhulst. De thuisclub kreeg in de 78ste minuut een dot van een kans; Dzepar schoot - geheel vrijstaand - opzichtig over. Dzepar was in de 87ste minuut wél trefzeker toen hij Mous kansloos liet op een kopbal: 1-0. In de 89ste minuut besliste Navrátil het duel uit een counter: 2-0 en tevens eindstand.  

Opstelling SC Cambuur

Mous, El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Conraad ('68 Maulun), Boerlage ('56 Schils), Ciganiks, Mathieu ('87 Rossi), Van Kippersluis, Robertha

Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 1-0 Dzepar ('87), 2-0 Navrátil ('90)

Scheidsrechter Lindhout gaf geel aan Lelieveld (Go Ahead Eagles) en Van Wermeskerken, Conraad (SC Cambuur). 

Tekst: Henk Albers