Kort politienieuws over het uitgaansleven

Leeuwarden - Het personeel van een café aan de Kleine Hoogstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:25 aangevallen door een persoon. De politie kwam ter plaatse, alwaar een 47-jarige Belg hen beledigde. De Belg werd onmiddellijk aangehouden.

De man bleek een mes bij zich te hebben, en kreeg hiervoor een proces-verbaal voor het messenverbod. De verdachte zit vast en onderzoek volgt nog.

Leeuwarder stel krijgt horecaverbod

De politie zette een 25-jarige Leeuwarder uit een café in de Oude Doelesteeg. Dit gebeurde om 03:10 uur. Zijn vriendin, een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden, was het hier niet mee eens en beledigde de politie. Zij werd hiervoor aangehouden.

Daar was op zijn beurt de vriend het weer niet mee eens. Hij kreeg een proces-verbaal voor het hinderlijk opdringen en werd hiervoor ook aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en beledigde ook de politie. Beiden krijgen een horecaverblijfsverbod en zijn niet welkom in de horeca tot zondagavond 18:00 uur.

Vals geld

Een 20-jarige inwoner van Lelystad betaalde om 05:00 uur met een vals briefje van 20 euro in een eetgelegenheid op het Ruiterskwartier. De verdachte werd aangehouden, verzette zich hierbij en beledigde de collega’s. Hij kreeg een lokaal verbod voor de duur van 1 jaar en een Verblijfsverbod horeca tot zondagavond 18:00 uur.