Modelbouwbijeenkomst in MFC It Maskelyn

Hurdegaryp - Het multifunctioneel centrum (MFC) in Hurdegaryp biedt op zaterdag 3 november van 12.00 tot 17.00 uur plaats aan de negende editie van een - gratis te bezoeken - modelbouwbijeenkomst.

Wat begon als een leuke bijeenkomst voor en door bouwers is door de jaren heen uitgegroeid tot een erg leuk evenement. De formule van de eerste editie is nog steeds hetzelfde: een aantal modelbouwers (voornamelijk uit het noorden, maar toch ook uit de rest van Nederland), die elkaar hebben leren kennen via diverse fora en andere bijeenkomsten, komen naar Hurdegaryp om hun kunsten aan elkaar, maar ook juist aan het publiek te tonen.

Programma
Er worden diverse takken van statische modelbouw getoond. Zo zijn er onder meer vrachtwagens, gewone auto’s (al dan niet voorzien van mooie beschilderingen), legervoertuigen, tanks, vliegtuigen en helikopters te bekijken. De meeste modelbouwers zullen actief laten zien waar ze mee bezig zijn. Het 3D-printen heeft ook hier zijn intrede gedaan waardoor lastige onderdelen nu vaak zelf gemaakt worden in aanvulling op een basismodel. De modellen worden uiteindelijk voorzien van frisse kleurtjes. De één gebruikt nog de kwast, waar de andere in de weer is met een airbrush. Een enkeling heeft door de jaren heen wat teveel bouwpakketjes verzameld. Op zulke dagen voor hen een ideale manier om hun overschot uit te dunnen. Ziet u iets leuks, schroom niet en koop zo’n leuk modelletje.

Showtafels
Niet alleen modellen in aanbouw zullen te zien zijn, ook wordt altijd geprobeerd om goed gevulde showtafels neer te zetten waar prachtige meesterwerken te bekijken zijn.

Kidscorner
Op het podium is een speciaal hoekje voor de kinderen, de zogenaamde kidscorner, ingericht. Kinderen kunnen aanschuiven, een modelletje uitzoeken (gratis) om daar lekker aan te knutselen. Dit wordt gedaan om de jeugd kennis te laten maken met deze leuke hobby. Dus neem papa, mama, opa of oma, je broer of zus mee naar deze leuke dag en ga samen lekker knutselen aan een modelletje. Als het te moeilijk wordt zijn er een aantal bouwers die graag zullen helpen bij de lastige onderdelen. Het aantal modellen is beperkt, dus graag één model per kind/ouder, bovendien geldt: op = op.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: renenouta@hotmail.com