Kentekenmapje gestolen na aanrijding en ander kort politienieuws

Leeuwarden - Op het Zuiderplein is zaterdagmiddag omstreeks 13:00 een aanrijding geweest. Hierbij is een mapje met kentekenkaart en documenten op straat gevallen. Het kentekenmapje is vervolgens gestolen. De politie roept getuigen op zich te melden.

Een bejaarde bewoonster van een woning aan de Krijn van Den Helmstraat werd vrijdagochtend ruw uit haar slaap gewekt toen ze wakker werd van gestommel in haar huis. Toen ze het licht op de overloop aan deed vluchtte de inbreker. Hij kwam binnen door het vernielen van een raam. Bij de inbraak is een smartphone gestolen.

Een 28-jarige man uit Leeuwarden is vrijdag aan de Brandemeer in Leeuwarden aangehouden voor het rijden met een kapotte uitlaat. Uit de speekseltest bleek dat de man THC had gebruikt. Hij is aangehouden.

Een 37-jarige inwoner van Roodeschool is vrijdag betrapt op het stelen van vier repen. Hij werd aangehouden en krijgt een dagvaarding voor 31-01-2019. Op dezelfde dag werd een 53-jarige Leeuwarder betrapt op winkeldiefstal van een blik bier. Hij bleek recidivist te zijn. Hij krijgt, via het snelrecht, een zitting op 5 november.