ZVV Avanti bij koploper TPP Vrouwen in slotfase onderuit

Rotterdam - De dames van Avanti namen het afgelopen vrijdag in het topsportcentrum in Rotterdam op tegen TPP Vrouwen 1, de lijstaanvoerder in de Eredivisie. Bij de regerend landskampioen werd een 4-2 nederlaag geïncasseerd.

Net als vorige week startte Avanti goed georganiseerd en geconcentreerd. De eerste grote kans was dan ook voor Avanti toen Tessa Grashuis in de vijfde minuut oog in oog met de keepster van TPP kwam te staan; Tessa wist de goalie helaas niet te passeren. In de negende minuut kwam Si Shut Hau na een vloeiende aanval in kansrijke positie en zij maakte wél de 0-1. Eén minuut later kreeg Si Shut Hau weer een kans om uit te halen, maar de keepster van TPP tikte de bal net uit de goal. In de twaalfde minuut kreeg TPP een riante mogelijkheid; Judith Trinidad, de keepster van Avanti wist haar doel goed schoon te houden. TPP ging na een time out met nog meer druk spelen. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg TPP een vrije trap, maar Avanti werd gered door de paal. 

In de tweede helft startte TPP zoals verwacht furieus, maar Avanti speelde weer uiterst geconcentreerd. In de 22ste minuut kon Kim Poepjes uithalen, maar de keepster van TPP redde prima. In de 25ste minuut zette Poepjes Gryteloek Hansma vrij voor de keepster, maar wederom redde de doelverdedigster fraai. In de 26ste minuut ontsnapte Avanti toen een schot van TPP op de paal belandde. Een minuut daarna was het alsnog 1-1. Daarna raakten beide ploegen een keer de paal! In de 32ste minuut scoorde Cilla Ritsma na aangeven van Si Shut Hau de 1-2. In de 35ste minuut kwam TPP andermaal op gelijke hoogte. Met nog twee minuten op de klok ging de keepster van TPP mee naar voren en forceerde TPP de 3-2. Avanti probeerde met man en macht de gelijkmaker te maken, maar kreeg in de laatste seconden ook nog de 4-2 om de oren. Al met al een zure nederlaag van een erg sterk Avanti tegen de ongeslagen koploper in Rotterdam.

Vrijdag 2 november moeten de dames thuis spelen tegen zvv Den Haag en vrijdag 9 november uit tegen KTP Nieuw Roden.