Fietsster geschept nadat auto van de weg raakt

Lekkum - Een fietsster is dinsdagmiddag rond 17:30 geschept door een auto die van de weg raakt. Het gebeurde op de Canterlanswei tussen Lekkum en Miedum. Zowel fietsster als automobilist raakten gewond.

Een fietsster is dinsdagmiddag rond 17:30 geschept door een auto die van de weg raakt. Het gebeurde op de Canterlanswei tussen Lekkum en Miedum. Zowel fietsster als automobilist raakten gewond.

De automobilist kwam vermoedelijk in de berm terecht en sloeg door een stuurcorrectie over de kop. De auto rolde door een sloot en al rollende werd een fietsster geschept die over het aangrenzende fietspad fietste.

Politie en meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. De automobilist kon via de achterklep zelfstandig uit zijn auto komen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, evenals de fietsster. Over de ernst van de verwondingen van beiden is bij ons niets bekend.

De politie sloot de weg af en attendeerde fietsers om op te letten vanwege modder op het fietspad. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Een berger haalde de zwaar beschadigde auto uit de sloot.