SC Cambuur ontdoet zich met minimaal verschil van Koninklijke HFC in de beker

Leeuwarden - SC Cambuur heeft zich dinsdagavond wederom met moeite voor de volgende ronde van het bekertoernooi weten te plaatsen. In eigen stadion werd Koninklijke HFC met 2-1 aan de kant gezet.

De Leeuwarders kwamen in de vorige ronde met de schrik vrij bij Scheveningen (2-3 winst na verlenging). Dinsdagavond bleek de tweededivisionist uit Haarlem een net iets minder vervelende horde en dus gaan de geel-blauwen binnenkort weer 'de koker in'. 

Wedstrijdverloop

Het tempo lag in de openingfase te laag en dus konden de bezoekers de bus gemakkelijk rond de eigen zestien parkeren. In de negentiende minuut kreeg Cambuur via een counter de eerste echte mogelijkheid en meteen was het raak. Nigel Robertha (die buitenspel leek te staan, maar door mocht) had zelf kunnen scoren, maar gunde de bal aan de in betere positie staande Justin Mathieu, die simpel binnen kon schuiven: 1-0. Twee minuten later had het zomaar 1-1 kunnen staan; Xavier Mous verkeek zich op een inzet van Wessel Boer waarna de keeper in tweede instantie de bal - met het nodige geluk - tot corner wist te verwerken. Voorts hadden de geel-blauwen de overhand, het aantal mogelijkheden was echter beperkt. De stand bleef tot aan de pauze derhalve onveranderd in de overwegend matige vertoning.

Cambuur hervatte de wedstrijd met één wijziging; Rossi kwam binnen de lijnen voor Robertha.

Ook in de tweede helft ging het niet al te snel en verzorgd, toch verdubbelden de manschappen van trainer Hake in de 56st minuut de marge. Na een rommelige situatie voor het doel van de Haarlemmers behield Tyrone Conraad het overzicht en gaf hij keeper Van Rossum het nakijken: 2-0. Het duel leek vervolgens gespeeld totdat de De Koninklijke HFC in de 72ste minuut wonderwel, maar bovenal wonderschoon, de aansluitingstreffer op het scorebord wist te zetten. Jacob Noordmans liet keeper Mous volstrekt kansloos middels een geweldige diagonale trap in de verre hoek: 2-1. Drie minuten later had een kopbal zelfs de 2-2 kunnen betekenen; Cambuur was dus gewaarschuwd. De bezoekers roken bloed en gingen kortstondig op zoek naar meer. De slotfase was echter voor de Leeuwarders. Omdat Mathieu en ook Van Kippersluis dotten van kansen onbenut lieten bleef het bij 2-1. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Conraad ('59 Kallon), Schils, Ciganiks, Mathieu, Robertha ('46 Rossi), Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Mathieu ('19), 2-0 Conraad ('56), 2-1 Noordmans ('72)

Scheidsrechter Dieperink gaf geel aan Ciganiks, Rossi (Cambuur) en Van Son, Weistra, Van der Slot, Volkert (HFC).

Aantal toeschouwers: 3298