Hacklab Leeuwarden geopend in Blokhuispoort

Leeuwarden - Hacklab Leeuwarden, een plek waar jongeren (scholieren, schoolverlaters en gamers) 21ste-eeuwse vaardigheden kunnen opdoen, is op vrijdag 2 november van start gegaan in de Blokhuispoort.

Denk hierbij aan vaardigheden zoals het leren hacken van apparaten die verbonden zijn met het internet.

Hacklab is een initiatief van de Stichting Cybersafety Noord Nederland. Nienke Hoeksma, bestuurslid van Cybersafety geeft aan: ,,Wij zijn er van overtuigd dat talent zich niet laat vangen in diploma’s of opleidingen. Maar een talent moet je wel ontwikkelen. En wij bieden nu die jongeren een kans. Daarnaast hebben wij een breed netwerk van bedrijven waar  getalenteerde hackers een plek kunnen krijgen. Het Hacklab biedt ook meeloopstages aan, waardoor jongeren praktijkervaring op kunnen doen.”

Hacklab overgewaaid uit Rotterdam
Het idee van het Leeuwarder Hacklab is overgewaaid vanuit Rotterdam. Anouk Vos en Mary Jo de Leeuw signaleerden een aantal jaren geleden dat een bepaalde categorie jongeren thuis op de bank zit. Jongeren die moeite hebben hun plek in de maatschappij te vinden maar wel kunnen hacken. Een expertise waar bedrijven en overheden vandaag de dag naar op zoek zijn. Vos en De Leeuw openden vorig jaar ‘Cyberwerkplaats’ in Rotterdam, met het uitgangspunt: ‘hack je gek en verdien een werkplek’!

Op zoek naar cybertalenten
Wereldwijd zijn bedrijven en overheden op zoek naar jonge talentvolle cybersecuritymedewerkers. De visvijver is niet groot en werkgevers zoeken vaak niet in de juiste richting. Jongeren die goed zijn in cybersecurity vallen binnen het reguliere onderwijs vaak buiten de boot. Kortom er is behoefte aan een vernieuwende aanpak die er voor zorgt dat organisaties jonge cybertalenten binnenhalen. Daarom is het Hacklab in het leven geroepen.

Nieuwsgierig geworden?
Kom iedere vrijdag (vanaf 9.45 uur) naar de Hacklab in de Blokhuispoort. Er staat een team van deskundigen klaar om de jongeren te inspireren en te motiveren! Neem een kijkje op de website: hacklab.frl of bel met Nienke Hoeksma: 06- 83648464.