Leeuwarder rondvaartseizoen 2018 ten einde

Leeuwarden - Met de Nacht van de Nacht kwam er op afgelopen zaterdag 27 oktober een einde aan een zeer succesvol verlopen rondvaartseizoen van de Stichting Praamvaren Leeuwarden.

De balans opmakend: Er zijn tussen eind maart en eind oktober van dit jaar een recordaantal van bijna 42.000 individuele kaartjes verkocht. Daarnaast zijn middels meer dan 1000 boekingen nog eens ongeveer 23.000 gasten aan boord geweest. Het totaal komt dan dus in 2018 op ruim 65.000 gasten; ter vergelijking, vorig jaar bleef de teller steken op een totaal van 23.000 gasten.

Voorzitter Erik Klomp: ,,Deze ongekende getallen zijn natuurlijk mede te danken aan de Culturele hoofdstad 2018, het succes van de Escher tentoonstelling in het Fries Museum en natuurlijk niet in de laatste plaats aan het stabiele mooie weer. Maar ook zonder het enthousiasme, betrokkenheid en inzet van onze 59 vrijwilligers was dit resultaat niet mogelijk geweest."

Met het oog op het verwachte drukke jaar 2018 was het vaarseizoen in maart gestart met een vierde, nieuw gebouwde praam en de inzet van twaalf nieuwe vrijwilligers. Dit betekende 25% meer vaarcapaciteit en 25% meer vrijwilligers. Dagen van meer dan twintig afvaarten waren meer regel dan uitzondering. De afvaarten waren vaak al aan het begin van de middag uitverkocht.

Komende winter zal de Stichting Praamvaren Leeuwarden het vizier richten op de toekomst. Dankzij het  succes van dit jaar heeft de stichting nu de middelen om noodzakelijke investeringen in haar vloot te verrichten. Ook zal volgend jaar gestart worden met een aantal educatieve projecten. Bijzonderheden daaromtrent volgen nog.