Avanti in doelpuntrijk thuisduel nipt onderuit tegen Den Haag

Stiens - De dames van Avanti hebben vrijdagavond een onnodige nederlaag moeten incasseren in de eredivisie zaal. Het bezoekende Den Haag nam middels een 6-7 zege de punten mee.

Na het goede spel tegen landskampioen TPP Rotterdam Vrouwen van vorige week waren de verwachtingen voor de dames van Avanti redelijk hoog in deze speelronde.

De gasten uit Den Haag startten in de eerste helft beter dan de thuisploeg. Gelukkig voor Avanti had ZVV Den Haag in de beginfase het vizier nog niet op scherp staan. Nadat beide ploegen de lat hadden geraakt kwamen de bezoekrs in de zesde minuut op 0-1. Daarna bleef Den Haag de meer dreigende ploeg en in de dertiende minuut viel ook de 0-2. Avanti rechtte de rug en na een voorzet van Kim Poepjes scoorde Jennifer Boersma de aansluitingstreffer. De thuisploeg ging door in de jacht op doelpunten en vlak voor rust kreeg Avanti een vrije trap op een mooie plek. Kim Poepjes schoot de gelijkmaker keihard binnen.

Na de rust startte Den Haag weer sterk en binnen de minuut scoorde Stef Valk tweemaal voor de bezoeksters en stond er 2-4 op het scorebord. Toen ook de 2-5 viel, kon Avanti weer een inhaalrace starten. In de 27ste minuut kopte Marije Procee de 3-5 binnen. Na de 3-6 uit een counter, maakte Kim Poepjes met een mooie kopbal de 4-6 met nog ruim tien minuten op de klok. Toen de 5-6 viel was Avanti los en scoorde ook de 6-6. Avanti wilde meer, maar uit een counter scoorde Den Haag de 6-7. In de slotfase zat het niet mee en 6-7 bleef daardoor de eindstand. Een onnodig verlies waarin Den Haag de foutjes van Avanti genadeloos afstrafte.