Politie helpt herder met terugbrengen schapen en ander kort politienieuws

Leeuwarden - De politie kreeg vrijdag een melding van loslopende schapen op de Noarder Stienplaat. De herder werd gebeld en de politie assisteerde hem bij het terugbrengen van de schapen.

Op vrijdag zijn er op twee verschillende plekken bromfietsen gestolen. Tussen 08:00 en 14:05 is een Piaggio C44 met kenteken 25FKT5 gestolen uit een tuin aan de Schieringerweg. Die avond is tussen 22:00 en 23:00 een zwarte Rieju Rr met kenteken FB596Z gestolen voor de New York Pizza op de Schrans.

Een 53-jarige Leeuwarder is vrijdagavond betrapt op winkeldiefstal van 5 halve liters bier. Hij is aangehouden en in verband met recidive krijgt hij een dagvaarding.

De politiebikers zagen vrijdagavond een voertuig met hoge snelheid vanaf het Zuiderplein richting Station rijden. De auto en de bestuurder werden op de Westersingel gecontroleerd. Hij was duidelijk onder invloed, en uit de speekseltest bleek dat de 42-jarige Leeuwarder drugs had gebruikt. Hij is aangehouden.

Een horecaondernemer nam vrijdagnacht contact op met de politie. Hij trof een 13-jarige jongen aan die vermist bleek te zijn. De jongen is teruggebracht naar de instelling waar hij verbleef.