Asieldier van de week bij De Wissel | Rocco

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om hond Rocco, een prachtige kruising reu van 5,5 jaar jong.

Rocco is een buitenlandse hond, dus we weten bar weinig van zijn afkomst. Via een stichting kwam hij naar Nederland en vervolgens bij zijn baasje terecht. Helaas blijkt de stichting niet thuis te geven nu zijn baasje hem niet meer kan houden en nemen ze hem niet terug. Vandaar dat wij voor hem onze best gaan doen. Want Rocco verdient het nu wel echt om een permanent plekje te vinden. Hij is namelijk een prima hond! Rocco is een wat zelfstandige jongen die daardoor soms afwachtend overkomt. Hij kijkt graag even de kat uit de boom en is geen hond om meteen knuffelend om de nek te vliegen. Bezoek kan hem daarom het beste even zijn gang laten gaan en hem de tijd geven om zelf naar ze toe te komen. Rocco kan soms wel eens naar onbekenden of andere honden blaffen; neem dan wat afstand, leidt hem af met wat lekkers en loop weer door. Voor zijn eigen baasjes is Rocco heel aanhankelijk en knuffelig! Dit is ook wel echt zijn karakter. Hij is afwachtend, bepaalt het liefst zelf zijn contactmomenten en wanneer hij met je wil spelen. Hij is dus geen allemansvriend, maar een trouwe vriend voor zijn eigen baas. Rocco kan niet loslopen, dan gaat hij compleet zijn eigen gang en luistert dan 
echt niet. In een fijne omheinde tuin kan hij natuurlijk wel los. In andere opzichten is hij wel heel trainbaar. Hij heeft al zijn eerste diploma gehaald op de hondenschool en zal zeker nog veel meer kunnen leren. De vorige eigenaar geeft aan dat dat ook echt nodig is, anders gaat hij zich vervelen. We denken dat Rocco het beste op zijn plek zijn is in een huishouden zonder andere dieren.

Mocht u interesse hebben in Rocco of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.