Literair diner kers op de taart tijdens prijsuitreiking project PJ Schrijft

Leeuwarden - Een bijzonder literair diner met culinaire hoogstandjes en vermaak vond recentelijk plaats in het kader van het project PJ Schrijft van OSG Piter Jelles.

PJ Schrijft is geïnspireerd op de naamgever van de scholengemeenschap, schrijver/dichter (en politicus) Piter Jelles Troelstra, en is opgezet in het kader van Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Leerlingen en medewerkers van de scholengemeenschap konden door middel van het project - en de daaraan gekoppelde schrijfwedstrijd - hun literaire kwaliteiten laten zien. Er werden voor de wedstrijd 75 gedichten, korte verhalen en columns ingestuurd met het thema: ‘Verbinding’. Op de grote literaire avond van afgelopen maandag 5 november op Montessori High School maakte een deskundige jury de winnaars bekend. 

Culinaire hoogstandjes en literair vermaak
Topkoks hadden een driegangendiner voor de 120 aanwezige gasten bereid. Leerlingen van YnSicht (vmbo-b,-k,-gl, OSG Piter Jelles) dienden het diner in stijl op. Tussen de gangen door werden - onder andere - interviews met bekende auteurs en gasten gehouden en werden er ins en outs rondom etiquette gegeven. Daarnaast werden uiteraard de winnaars van PJ Schrijft bekendgemaakt. Dit werd gedaan door een deskundige jury bestaande uit auteurs en dichters: Anita Terpstra, Anne Joke Smids, Caja Cazemier, Marco Kunst, Sannemaj Betten en Jeptha de Visser. De winnaars van de eerste editie van PJ Schrijft waren (in vier categorieën, uit 115 inzendingen): Roelof Pot (column), Linde Torensma (kort verhaal), Fardau Nijboer (gedicht) en Annet Kootstra (medewerkers). Namens Annet Kootstra namen drie leerlingen van YnSicht de prijs in ontvangst: Isolde Jansen, Serena Mijnheer en Lisanne Lijzenga.